Huis goed laten isoleren

Het veranderende klimaat neemt een steeds prominentere rol in binnen onze samenleving. Reden genoeg om de isolatie van uw woning nog een extra keer na te lopen! Door uw isolatie in huis te verbeteren kunt u jaarlijks flink op de energiekosten besparen en draagt u tevens bij aan een beter milieu. Naast een betere isolatie kunt u vanzelfsprekend ook kiezen voor nieuwe apparaten, die minder energie verbruiken. Denk bijvoorbeeld aan een combiketel in plaats van de combinatie van twee losse apparaten (cv-ketel en boiler). Een loodgieter kan u helpen bij het zoeken naar mogelijkheden om de isolatie in uw woning verder te verbeteren.

 

Houd meer warmte binnen uw woning

Wanneer u in de herfst en winter zorgt voor de verwarming van uw woning stroomt het merendeel van de warmte omhoog. Een deel van de warmte zal door het plafond weerkaatst worden, waardoor de warmte in uw kamers blijft. In veel woningen is er echter een groot deel van de warmte wat uw woning via het dak of via uw ramen verlaat. Dit is zonde, want de ontsnapte warmte zal opnieuw moeten worden opgewarmd door uw cv-ketel. Door te zorgen voor een verbetering van de isolatie in uw woning is het niet langer noodzakelijk om de warmte tweemaal op te wekken. Een betere isolatie zorgt er namelijk voor dat er meer warmte wordt weerkaatst.

Een van de mogelijkheden die u heeft bij het verbeteren van de isolatie in huis is het aanbrengen van een extra isolatielaag tegen uw dakbedekking aan. Vaak is dit ook een van de meest eenvoudige ingrepen in woningen. U kunt er ook voor kiezen om tussen de begane grond en eerste verdieping een extra laag isolatiemateriaal aan te brengen.

 

Verbeter de isolatiewaarde van ramen

Naast de mogelijkheid om een extra laag isolatiemateriaal aan te brengen, kunt u de isolatiewaarde van uw ramen verbeteren. Vervang enkel glas bijvoorbeeld voor dubbel glas of zogenaamd HR-glas. Op voorhand lijkt dit glas wellicht een behoorlijke investering, maar u zult dit op termijn snel hebben terugverdiend. U bespaart immers ieder jaar op de energiekosten!

Vraag uw offerte aan

Laat vocht je huis niet langer aantasten.
Contacteer ons vandaag nog voor een oplossing van uw vochtproblemen.
Vraag hier je gratis offerte aan.