Lekkage verhelpen?

Een lekkage vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet geheel onterecht! Bij een lekkage kan een uiterst vervelende waterschade ontstaan, die vaak erg lastig te verhelpen is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schimmelplekken op muren, plafonds of vloeren. Het duurt zeker enkele maanden voordat het vocht weer uit het hout of beton getrokken is, waarna de schimmelplekken hersteld kunnen worden. U moet er toch niet aan denken dat u een half jaar tegen schimmel aan moet kijken in uw woon- of slaapkamer in huis? Naast de waterschade die een lekkage met zich meebrengt, is het verhelpen van een lekkage een erg ingewikkelde klus.

 

Bron van een lekkage achterhalen

Om een lekkage te kunnen verhelpen is het allereerst noodzakelijk om de bron van een lekkage te achterhalen. Dit is niet altijd even makkelijk! Denk bijvoorbeeld aan lekkages onder uw dakbedekking, lekkages rond de leidingen onder uw vloer of tussen muren, enzovoorts. Mocht u vermoeden dat u last heeft van een lekkage zonder de bron te kunnen vinden, schakel dan de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt in. Een loodgieter beschikt over speciale apparatuur waarmee het achterhalen van de bron van een lekkage een stuk eenvoudiger is. Wanneer de bron van de lekkage gevonden is kan een loodgieter voor een passende oplossing zorgen.

 

Een lekkage oplossen in huis

De oplossing voor een lekkage verschilt per type lekkage. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een lekkage rond het aansluitstuk van twee leidingen en een lekkage onder uw dakbedekking. In het eerste geval is het soms al voldoende om een rubberen ringetje om de leiding te schuiven. Bij een lekkage onder uw dakbedekking is het vaak lastiger om een passende oplossing te vinden. In de meeste gevallen zal geprobeerd worden om de scheurtjes in de dakbedekking dicht te branden. Mocht de dakbedekking dermate ernstig beschadigd zijn dat dit geen zin meer heeft, dan kan het noodzakelijk zijn om de volledige dakbedekking te vervangen.

 

Voorkomen is vanzelfsprekend beter dan genezen! Zorg er daarom voor dat uw leidingen, de afvoer en de dakbedekking eens per jaar worden nagekeken. Bij beginnende slijtage kan op die manier tijdig voor een oplossing worden gezorgd. 

Vraag uw offerte aan

Laat vocht je huis niet langer aantasten.
Contacteer ons vandaag nog voor een oplossing van uw vochtproblemen.
Vraag hier je gratis offerte aan.