Waterschade aan uw huis?

Een lekkage in huis is vaak erg lastig verhelpen, mede door het feit dat de bron van een lekkage in de meeste gevallen nauwelijks met het blote oog te vinden is. Daarbij brengt een lekkage vaak een uiterst vervelende waterschade met zich mee, waarvan de herstelwerkzaamheden maanden kunnen duren. Reden genoeg om bij een lekkage tijdig de hulp van een erkende loodgieter in te schakelen, die u kan helpen bij het verhelpen van de lekkage en de ontstane waterschade. Voorbeelden van waterschade zijn schimmelplekken op muren of plafonds, rottende plekken in het houtwerk van uw dak, enzovoorts. Des te sneller u de hulp van een loodgieter inschakelt, des te kleiner de kans op een blijvende waterschade is!

 

Het ontstaan van waterschade in huis

Waterschade ontstaat vrijwel altijd als gevolg van een lekkage in uw woning. Dit kan bijvoorbeeld een lekkage onder uw dakbedekking zijn, waarbij de neerslag van buitenaf via uw dakbedekking naar binnen sijpelt. Het vocht zal vervolgens in het houtwerk van uw dak, in muren en in plafonds trekken, waardoor schimmelplekken kunnen ontstaan. Voordat deze schimmelplekken weggewerkt kunnen worden zal het vocht eerst uit uw muren en plafonds getrokken moeten zijn, wat vaak enkele maanden in beslag neemt. Tot die tijd kijkt u dus voortdurend tegen schimmelplekken aan. Dit wilt u toch ook voorkomen?

De waterschade aan uw dak is slechts een voorbeeld van veelvoorkomende waterschade in huis. U kunt bijvoorbeeld ook denken aan een lekkage rond de leidingen onder uw vloeren of tussen muren. Vaak heeft u een dergelijke lekkage pas door op het moment dat de eerste schimmelplekken ontstaan.

 

Waterschade tegengaan

 

Om de kans op waterschade zo klein mogelijk te maken is het sterk aan te raden om een loodgieter eens per jaar naar de staat van uw leidingen en afvoer te laten kijken. Zo wordt beginnende slijtage tijdig opgemerkt en kan de loodgieter zorgen voor een passende oplossing. Hiermee voorkomt u dat het vocht alsnog uit de leidingen of afvoer sijpelt en het begin vormt van een vervelende lekkage in uw woning. Mocht dit al te laat zijn, dan kan een loodgieter u helpen door voor een passende oplossing te zorgen tegen de al ontstane waterschade in huis. 

Vraag uw offerte aan

Laat vocht je huis niet langer aantasten.
Contacteer ons vandaag nog voor een oplossing van uw vochtproblemen.
Vraag hier je gratis offerte aan.