vocht in huis

Heeft u te maken met vocht in huis ? Dat is natuurlijk erg lastig! U hoeft echter niet te vrezen, want wij kunnen uw probleem oplossen!

vocht in huis : een steeds vaker voorkomend probleem

Ongeveer 20% van de woningen heeft te kampen met vochtproblemen . Een piek doet zich steeds in het najaar en in de winter voor. Tijdens deze vochtige seizoenen wordt er veel te weinig verlucht en worden veel gezinnen dus opnieuw getroffen door vocht in huis . Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat u tijdens de andere seizoenen niet te maken kan krijgen met vocht, wat dat is natuurlijk niet zo. Doe zeker en vast een beroep op onze specialisten als u met dit probleem kampt. Zij zullen uw probleem oplossen en ervoor zorgen dat het probleem nadien vermeden wordt.

De oorzaken van vocht in huis

We kunnen de oorzaak van vocht in huis niet zomaar vastpinnen op 1 reden. Een woning heeft constant te lijden onder de invloed van vocht. Denk hierbij niet alleen aan de meest voor de hand liggende redenen zoals regen, het nemen van een hete douche, grondwater, vocht in bouwstoffen, enzovoort. Om goed te zijn, moet een huis bestand zijn tegen volgende oorzaken:

 • Natuurelementen (regen, sneeuw, …): deze veroorzaken vooral schade aan muren en daken
 • Condens: dit is vooral van toepassing bij woningen die onvoldoende verwarmd worden
 • Nieuwbouwvocht: er kan schade ontstaan indien woningen te snel bewoond worden na het voltooien van de werken
 • Grondwater: vooral woningen met een kelder kunnen hiervan last hebben, maar ook funderingen blijven niet gespaard
 • Lekkages: waterleidingen, rioleringen, enzovoort

vocht in huis voorkomen

Probeer rekening te houden met volgende tips om vocht in uw woning te vermijden:

 • Vergeet niet om uw woning voldoende te verluchten en te ventileren.
 • Zet de verwarming zeker niet te laag, vooral 's nachts komt dit vaker en vaker voor. Indien er vocht neerslaat op ramen, is dit een teken dat het te koud geweest is. Hou 15°C aan als minimumtemperatuur.
 • Probeer uw meubels niet te dicht bij de muur te plaatsen, hierdoor kan er ook condens achter het meubel ontstaan.
 • Probeer minder vocht te produceren. Gebruik steeds de dampkap bij het koken. Verwijder het achtergebleven vocht na het douchen en houd de deur van de badkamer steeds dicht.
 • Maak gebruik van vochtvreters in ruimtes waar het moeilijker is om te verluchten.

vocht in huis : te laat? Genezen!

Indien u, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch last heeft van vocht in huis , kunnen wij u helpen. Wij bieden oplossingen aan voor alle soorten van vocht in uw woning.

vocht in huis : vochtige muren

Bij het niet behandelen van vochtige muren, krijgt u vroeg of laat last van nieuwe beplantingen, schimmels en zwammen. Een mogelijke oplossing die we u kunnen voorstellen, is het injecteren van muren met een vochtbestrijdend middel. Hierbij spuiten we een speciale vloeistof in de fundering van de muur op ongeveer anderhalve meter hoogte. Wel moeten er nog gaten geboord worden in uw muur op een hoogte van ongeveer een halve meter, zodat de muren beter kunnen uitdrogen.

vocht in huis : water of vocht in uw kelder

Een kelder is in vele Limburgse woningen onmisbaar en wordt vaak gebruikt voor de stockage van voedingswaren en nog andere zaken. Een vochtige kelder kan snel roet in het eten gooien. In grote lijnen worden er 2 methodes toegepast voor een kelder die we voor u kunnen uitvoeren: kelderdichting van de muren en drainage. Wel blijft het belangrijk om uw kelder goed te ventileren. Vocht kan immers moeilijk weg geraken, gezien er bijna geen buitenlucht en zonlicht aanwezig is.

Drainage

 • We voeren het aanwezige water in uw keldermuren en uw keldervloer naar buiten af.
 • We voorzien uw muren en vloeren van noppenfolie, in combinatie met een extra verstevigingslaag.
 • Het water wordt achter de nieuwe wanden opgevangen en via een speciale waterpomp naar buiten gevoerd.

Kelderbekuiping

Kelderbekuiping is de meest traditionele oplossing om vocht in uw kelder aan te pakken. De keldermuren worden behandeld met speciale waterdichtingsmortels en cement. We plaatsen eveneens een kimnaad. Dit is een versteviging op het punt waar uw muren en vloer in elkaar overgaan. Let wel op, want we kunnen deze oplossing enkel uitvoeren indien de vloer waterdicht is.
We bieden 2 methodes aan:

 • Stijve kelderbekuiping: bezetting van de binnenmuren met vochtwerend mortelpleisterwerk. Dit is een oplossing die – vooral bij grote kelders – veel tijd vraagt. De bekuiping moet immers in meerdere lagen worden aangebracht.
 • Soepele kelderbekuiping: hier bekleden we de vloeren en de muur met een waterdichte folie. Hierop leggen we een nieuwe keldervloer aan in gewapend beton.

vocht in huis : bestrijden van condens en vocht?

Condensatie is de meest voorkomende oorzaak van allerhande vochtproblemen. Dit is bijna altijd te wijten aan een gebrek van onvoldoende ventilatie. Graag adviseren onze specialisten jullie tot in detail over de diverse vormen van ventilatie. Ventilatie is steeds gebaseerd op het volgende principe:

 • Verse lucht aanvoeren
 • Deze lucht laten doorstromen in de woning
 • Vervuilde lucht afvoeren

Soorten ventilatie?

Voor volgende soorten ventilatie kan u steeds bij ons terecht:

 • Ventilatie B: mechanische toevoer van verse lucht en de natuurlijke afvoer van vervuilde lucht
 • Ventilatie C: natuurlijke toevoer van verse lucht en mechanische afvoer van vervuilde lucht
 • Ventilatie D: mechanische toevoer van verse lucht, mechanische afvoer van vervuilde lucht

vocht in huis : doorslaand vocht en gevelbescherming

Doorslaand vocht is vocht dat doorheen de muren slaat. Vooral buitenmuren aan de regenzijde van de woning zijn kwetsbaar en zullen vroeg of laat getroffen worden. Dit kan echter grote gevolgen hebben. Denk maar een schimmels en groenzwarte vlekken op binnenmuren en algenvorming op buitenmuren. In extreme gevallen kan dit afbrokkelende buren, loskomend behang en gezondheidsproblemen veroorzaken. Gelukkig bieden wij u opnieuw een gepaste oplossing aan! We brengen hiervoor een kleurloze en waterdichte oplossing aan tegen de buitenmuren van uw woning. Contacteer vooral onze specialisten om u beter te kunnen adviseren.

vocht in huis : een belangrijk aandachtspunt zijn subsidies

Heeft u last van vocht in huis in ? Wie weet heeft u ook recht op premies die uitgeschreven worden door de verschillende overheden.

vocht in huis : de Vlaamse verbeteringspremie

Deze premie wordt toegekend aan iedereen die zijn woning wilt verbeteren of uitbreiden. Hiervoor dient u het pand niet zelf te bewonen. Wel dient u te voldoen aan enkele voorwaarden om in aanmerking te komen. Hier kunnen onze specialisten u uiteraard over informeren.

vocht in huis : de Vlaamse renovatiepremie

Is uw woning minstens 25 jaar oud? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie. Al dient u hiervoor ook aan andere strikte voorwaarden te voldoen. Neem nu contact op met onze specialisten, om te zien of deze subsidie voor u van toepassing kan zijn.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Vraag uw offerte aan

Laat vocht je huis niet langer aantasten.
Contacteer ons vandaag nog voor een oplossing van uw vochtproblemen.
Vraag hier je gratis offerte aan.