kelderdichting

kelderdichting : een wereld aan oplossingen

kelderdichting

Tochtige kieren en vochtige plekken in de kelder, wie kent het niet? Dit gaat vaak gepaard met veel ergernis en een hoop ellende. Iedereen wilt tenslotte een kelder waarin spullen veilig opgeslagen kunnen worden, zonder dat het er vochtig is. Dat is nu net datgene wat wij voor u kunnen voorzorgen: geen vocht in uw kelder. Hoe doen we dit? Door middel van onze professionele vakmensen die voor een uitstekende kelderdichting als vochtbestrijding zorgen!

kelderdichting op stabiele ondergrond

kelderdichting  prijs

Een kelder hoort op een stabiele ondergrond te staan. Is dit het geval niet (zoals bij oudere huizen) en staat de kelder op de volle grond? Dan zal de kelder van een nieuwe grondlaag voorzien moeten worden, of er zullen nieuwe vloerplaten aangelegd moeten worden. Afhankelijk van waar het probleem zit, is het ook enorm belangrijk dat de kelder voldoende is geïsoleerd en geventileerd. Onze specialisten zullen u graag verder helpen als dit het geval niet is. Ook hiervoor hebben wij de juiste oplossingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een ventilatiesysteem als vochtbestrijding .

Wij helpen u zeer graag verder. Daarom hebben wij voor elk probleem mensen tewerkgesteld die binnen dit vakgebied gespecialiseerd zijn. Zo bent u verzekerd van het feit dat u goed zit en niet voor verrassingen komt te staan.

Waarom is kelderdichting zo belangrijk?

kelderdichting  aannemers

De kelder vormt samen met de funderingen van het huis voor een stevige basis. Daarvoor is het van groot belang dat de kelder goed intact blijft. Is dit niet het geval, dan kunnen er zich problemen voorzien bij het stijgen van het grondwater. Het vocht kan naar binnen komen en u kan zelfs water in uw kelder krijgen, met als gevolg dat de muren behoorlijk worden aangetast. Niet alleen kan dit leiden tot vocht in huis, maar ook tot schimmelvorming en een muffe geur.

kelderdichting : kelderbekuiping

Kelderbekuiping is de traditionele manier van kelderdichting . kelderdichting kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Wat de beste oplossing is voor uw kelder, is afhankelijk van de ernst van de situatie. Heeft u ernstige vochtproblemen? Dan kan er een nieuwe vloer gemaakt worden en zullen er aan de binnenkant nieuwe muren worden gemetst. In verschillende fases worden fixeerlagen, snelcement en hydraulische waterdichtingscement aangebracht. Bij minder grote problemen kunnen wij een pasta aanbrengen in de hele kelder. Dit is zowel op de vloer, als op de muren van toepassing. Om het diepere probleem aan te pakken, kan er een gel worden geïnjecteerd in de muur. Deze gel is vochtwerend en zal uw kelder dan ook beschermen tegen het vocht dat naar binnen wilt.

kelderdichting : kelderdrainage

Het kan ook voorkomen dat de onderste waterdruk te groot is en er een andere manier toegepast moet worden. Dan zullen we overgaan tot kelderdrainage. Met deze techniek kan het teveel aan water op een efficiënte manier afgevoerd worden. Ook dit is van toepassing op zowel de muren als de vloer. Voor drainage zit u bij ons dus ook op het juiste adres. Drainage heeft verschillende mogelijkheden. Wij zetten ze graag even voor u op een rij.

kelderdichting : randdrainage

Het kan zo zijn dat er vocht binnenkomt bij de naad waar de muur zich aansluit op de vloer. Eveneens kan dit voorkomen bij de naad tussen 2 muren in (de klimnaad), dan is randdrainage de perfecte oplossing. Bij een randdrainage wordt er, op de vloer onderaan de wanden van de kelder, een stenen goot gemetst die voorzien is van een waterdicht cement. Het water dat dan naar binnen komt, wordt via de goot naar een verzamelpunt geleid. Een waterpomp die in een put wordt geplaatst, pompt het water vervolgens naar het riool.

kelderdichting : vloerdrainage

Wanneer er vocht naar binnen komt via de vloer, dan wordt er een soort van noppenfolie op de vloer aangebracht. Door de structuur van de noppenfolie wordt het water afgevoerd in verschillende kanaaltjes richting het verzamelpunt. Een waterpomp die in een put wordt geplaatst, pompt het water vervolgens naar het riool net zoals dit bij de randdrainage het geval is. Boven op de noppenfolie wordt een nieuwe vloer van beton aangelegd. Belangrijk om te weten is dat het hier dan ook gaat om een speciale noppenfolie die extra sterk is, waardoor het water mooi afgevoerd wordt. Heeft u hier nog verdere vragen over? Dan helpen onze medewerkers u graag verder!

kelderdichting : wanddrainage

Een andere soort van drainage die ook tot de opties behoort is wanddrainage. Deze toepassing wordt vaak gebruikt als uw keldermuren enorm veel vochtige plekken hebben. Vaak gaat het over grote, lange, bruine vlekken. Bij de muren wordt, net zoals bij de vloerdrainage, een noppenfolie aangebracht. Ook wordt er een nieuwe wand geplaatst. Het water wordt, via de oude muur, de kanaaltjes van de folie ingeleid. Vervolgens loopt dit water naar beneden en neemt de noppenfolie het water van de vloer over, waarna het water verder naar het verzamelpunt geleid wordt. Wanddrainage wordt altijd uitgevoerd in combinatie met vloerdrainage. Dit komt doordat het water via de vloer naar het verzamelpunt gaat.

Soms is kelderdichting ook op minder lastigere manieren op te lossen. Om een goed advies te krijgen, is het van belang dat er een specialist naar komt kijken. En dat doen we dan ook graag voor u. Wij hebben de beste specialisten op het gebied van kelderdichting . We zullen dan ook alles op alles zetten om u zo goed en zo prettig mogelijk te helpen.

kelderdichting : kelderventilatie

Ventilatie is enorm belangrijk in een kelder. In deze ruimte kan er vaak weinig geventileerd worden en heeft vocht dan ook snel vrije toegang. Het is van groot belang dat dit meegenomen wordt in de keuze om uw kelder aan te pakken. Ook hier hebben wij een oplossing voor. In combinatie met kelderdrainage kunnen wij een speciaal ventilatiesysteem installeren. Deze zal zorgen voor voldoende ventilatie om vocht geen kans te geven in uw kelder door te dringen.

Wij hebben voor al uw vochtproblemen een goede oplossing. Samen met onze specialisten zullen wij uw kelder inspecteren en samen met u een plan opstellen over de beste opties. Een korte samenvatting van de mogelijkheden die wij voor u kunnen realiseren op het gebied van kelderdichting , volgt hier:

  • Kelderbekuiping
  • Kelderdrainage
  • Randdrainage
  • Vloerdrainage
  • Ventilatie

En uiteraard gaat dit gepaard met de nodige professionaliteit en controle. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer wat voor u het beste is op het gebied van kelderdichting .

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Vraag uw offerte aan

Laat vocht je huis niet langer aantasten.
Contacteer ons vandaag nog voor een oplossing van uw vochtproblemen.
Vraag hier je gratis offerte aan.