Vochtbestrijding

vochtbestrijding

Heeft u te kampen met vocht in huis? Dan helpen wij, van vochtbestrijding , u hiermee graag verder! Wij zijn namelijk echte specialisten als het gaat over het oplossen van vochtproblemen in huis.

Vochtbestrijding : vocht in huis

vochtbestrijding

Wanneer het woonhuis vochtig is, loopt u vele gezondheidsrisico's. Het ziet er niet alleen vies uit met al die zwarte aanslag op uw witte muren, maar ook zorgt dit probleem ervoor dat uw gezondheid met sprongen achteruit gaat. Wanneer een huis vochtig is, ontstaat er een muffe lucht en verschijnen er zwarte vlekken op de muur. Het behang laat los en het hout in de woning gaat rotten. Ook wanneer er flink wordt gestookt, voelt het huis kil en klam aan. De ruiten beslaan en al snel ontstaan er schimmelvlekken op de muren. Vooral de badkamer en de keuken beginnen voor het eerst vochtige plekken te vertonen. Schimmels horen echt niet in de woonkamer thuis en al helemaal niet in de slaapkamer, waar we toch twee derde van ons leven verblijven om uit te rusten en om te slapen.

Vochtbestrijding : schimmels

Schimmels voelen zich thuis in een vochtige omgeving. Wanneer daar ook nog eens een goede temperatuur t, groeien ze tegen de klippen op. De schimmels maken sporen en planten zich voort. Met het blote oog is dit niet altijd te zien, maar toch gebeurt het. In de buitenlucht kunnen zich ook schimmels bevinden. Eigenlijk kan u overal schimmels terugvinden: in huisstof, in groenten en tuinafval, kortom: overal zitten schimmels in. De schimmelsporen in de woning maken ons ziek. Deze moeten verwijderd worden om geen chronische kwalen te krijgen.

Vochtbestrijding : gezondheidsklachten

Wanneer er veel schimmels en vocht in uw huis zitten, kan dit vervelende gezondheidsproblemen teweeg brengen. Met name klachten aan de luchtwegen kunnen veroorzaakt worden door schimmels en vocht in huis. Wanneer de sporen worden ingeademd, kan dit allerlei vervelende ongemakken aan de longen en de ademhaling geven. Deze aandoeningen kunnen zijn:

  • Verkoudheden die maar niet verdwijnen
  • Hoesten, benauwdheid en slijmvorming in de luchtwegen
  • De neusverkoudheid kan chronisch worden

Vooral voor kinderen die in een vochtig huis opgroeien, kunnen klachten aan de luchtwegen chronische gevolgen hebben. Wanneer iemand gevoelig is voor deze luchtwegklachten, kan dit een vervelende nasleep hebben. Wanneer mensen luchtwegproblemen hebben, gaan zij ook op andere prikkels reageren, zoals huisstofmijt en luchtverfrissers. Ook wanneer er weinig geventileerd wordt en met een temperatuur van boven de 22 graden hebben mensen met luchtwegklachten meer last. Een goede luchtvochtigheid ligt tussen de 30 en de 70 procent. Wanneer deze lager ligt, ontstaan er weer problemen aan de slijmvliezen. Reuma kan weer verergeren in een vochtige woning. De gewrichten hebben hier namelijk direct last van. In zijn er momenteel veel woningen die door de wateroverlast van de laatste tijd vochtiger zijn dan voorheen. Vochtbestrijding heeft professionele mensen in dienst die uw woning weer helemaal vochtvrij kunnen maken. U zal geen last meer hebben van allerlei kwalen en de woning wordt weer volledig in de droge staat teruggebracht, zoals deze eerder ook was, voordat het probleem ontstond.

Wat kan u zelf doen aan vochtbestrijding?

vochtbestrijding

Om de schimmels aan te pakken, moet er een deskundig bedrijf in de arm worden genomen. Vochtbestrijding kan u in elke omstandigheid qua vochtbestrijding helpen. Wanneer er een probleem door lekkage is ontstaan, zal er een aannemer in de arm genomen moeten worden om het euvel te verhelpen. Wanneer er echter schimmels zijn ontstaan door te douchen, kan u zelf al veel doen. Het is belangrijk om steeds goed te ventileren, zodat het vocht uit het huis verdwijnt en de droge lucht naar binnen komt. In de wintermaanden en bij koud weer is de lucht buiten droger dan binnen. U doet er in dat geval ook altijd goed aan om de ventilatieroosters open te houden en ze regelmatig te reinigen, zodat ze niet verstopt geraken. Dit kan het huis al in zekere mate drooghouden. Mocht er al een vochtprobleem zijn, door bijvoorbeeld wateroverlast in de kruipruimtes, dan is het verstandig om vakkundige mensen in te schakelen om het probleem voor u op te lossen.

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding heeft alle apparatuur in huis om de woning weer droog te krijgen. Een aantal dingen die u zelf kan doen om vocht te bestrijden, is tijdens douchen en tijdens het koken voldoende te ventileren. Na het douchen of het koken kan u de ruimtes extra luchten door de ramen en de deuren open te zetten. In de keuken is het gebruik van een afzuigkap onontbeerlijk. Ook het gebruik van goede wanden en ramen met een wisser in de doucheruimte scheelt heel veel. Het is belangrijk om het wasgoed zo veel mogelijk buitenshuis te drogen. Wanneer de financiƫn het toelaten is het gebruik van een droogtrommel met de afvoer naar buiten aan te raden. Het huis dient in de wintermaanden zoveel mogelijk gelijkmatig warm gestookt te worden. Dit scheelt aanzienlijk op het gebied van vocht in huis. Wanneer er enkel glas in de ramen zit, zal dit vervangen moeten worden door dubbel glas en lekkages moeten zoveel mogelijk worden verholpen. Isolatie is een groot voordeel ten aanzien van vochtproblemen in huis. Mocht u, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch een vochtprobleem in de woning hebben, dan is een professionele vochtbestrijding in uw huis noodzakelijk.

Vochtbestrijding : professioneel vocht bestrijden

Er zit volgens u teveel aan vocht in de woning? Laat dit dan in ieder geval over aan professionele vakmensen. Het probleem laten controleren door een erkend bedrijf, zoals de vochtbestrijders in , is sterk aan te raden. Te veel vocht is slecht voor uw huis, maar ook voor uw gezondheid. De meest voorkomende vochtproblemen zijn:

  • optrekkend vocht
  • condensatie
  • koude muren
  • lekkage

Optrekkend vocht

Via de spouwmuur of kruipruimte komt dit vocht in het huis. Ook via funderingen is dit mogelijk. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Het optrekkend vocht kan ontstaan door water in de kruipruimtes, maar ook doordat het metselwerk een zuigende werking heeft op water. Boven de plinten ontstaan vocht- en schimmelplekken.

Condensatie

Door condensatie kan een vochtprobleem ontstaan, vooral wanneer er te weinig wordt gelucht tijdens het douchen en het koken. De muren slaan zwart uit en dit ondermijnt de gezondheid. Nu is het tijd om goed te ventileren en om de vochtbestrijder zijn werk te laten doen.

Koude muren

Wanneer er koude lucht langs een warme muur gevoerd wordt, ontstaat er vocht en condens. In dat geval ontstaan er druppels op de muren. Dit wordt een koudebrug genoemd.

Lekkage

Door lekkages in de badkamer, het toilet of de keuken kunnen er grote vochtproblemen ontstaan. Wanneer de voegen in de badkamer niet meer waterdicht zijn, kan er water tussen de plafonds en de vloeren komen. Ook lekkages aan waterleidingen of een slechte afvoer kunnen voor problemen zorgen. Al deze problemen kunnen opgelost worden door erkende vakmensen in te schakelen, zoals vochtbestrijding , en hun de problemen voor te leggen. Neem voor meer informatie zeker contact met ons op!

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest