vochtbestrijding Willebroek

vochtbestrijding Willebroek

Opzoek naar vochtbestrijding Willebroek ?

Vocht in huis, we krijgen er allemaal mee te maken. Neerslag is een realiteit in dit deel van Europa waar we rekening mee moeten houden. Iedere woning heeft een “zwakke schakel” waar vocht en water na verloop van tijd een weg naar binnen kan vinden. vochtbestrijding Willebroek kan op verschillende wijzen worden uitgevoerd waarbij voorkomen altijd beter is dan genezen. vochtbestrijding Willebroek bij muren kan van buitenaf of van binnenuit, afhankelijk van de situatie. Wanneer er al een lek aanwezig is zal Aqua Block direct actie ondernemen en starten met vochtbestrijding Willebroek, bij preventieve werkzaamheden worden per optie de voordelen vooraf nader toegelicht evenals de bijbehorende kosten.

De beste vochtbestrijding Willebroek bij muren biedt meer voordelen dan alleen water buiten de deur houden. Zo kunnen vochtbestrijdende maatregelen ook een isolerende werking hebben, waarmee de energierekening flink lager kan uitvallen. Ook kan regenwater de kwaliteit van de constructie aantasten, wanneer vocht voor een langere periode toegang heeft tot de woning zal het probleem steeds groter worden, wat ook hogere kosten met zich mee zal brengen. Daarnaast is vochtbestrijding Willebroek in muren van belang voor de gezondheid van de bewoners, zo kan optrekkend vocht voor kou zorgen, en schimmel op de muren kan gevaarlijke sporen in de lucht brengen. Ook buiten de woning kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan zoals salpeter op de buitenmuren. Deze chemische afzetting is niet alleen schadelijk voor de woning, maar ook voor mens en dier.

Bij vochtbestrijding Willebroek van muren wordt Aqua Block vochtbestrijding vaak ingeschakeld op het moment dat er zichtbare problemen zijn. Denk aan vochtplekken op de gevel of binnenmuren, een muffe lucht of schimmelvorming. Dit zijn allemaal symptomen van vochtoverlast met diverse mogelijke oorzaken. Wanneer er niet op tijd vochtbestrijding Willebroek werkzaamheden worden uitgevoerd kan de schade steeds groter worden. Ook wanneer er geen direct aantoonbare wateroverlast in huis zichtbaar is, kan het toch verstandig zijn om Aqua Block in te schakelen voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden. Door nu de juiste maatregelen te treffen worden ingrijpende problemen voorkomen. Dit heeft niet alleen impact op de woning, maar ook zeker voor de bewoners. Zo kan optrekkend vocht zorgen voor koude vloeren, wat niet bevorderlijk is voor mensen met reumatische klachten. Schimmelsporen kunnen zich verspreiden door de woning wat schadelijk kan zijn voor de luchtwegen, en een droge woning biedt meer wooncomfort. Van de kelder tot aan het dak kan Aqua Block vochtbestrijding Willebroek van muren op een effectieve en betaalbare wijze uitvoeren, met een minimum aan overlast voor de bewoners.

Meer weten over vochtbestrijding Willebroek van muren door Aqua Block? Lees hieronder de diverse vochtproblemen en de oplossingen van vochtbestrijding Willebroek die wij bieden, of neem direct contact op met onze helpdesk.

Kelderdichting Willebroek

Kelderdichting Willebroek

De kelder is een schatkamer die wacht om ontdekt te worden. Het is zonde om deze kostbare vierkante meters niet te gebruiken. In de meeste kelders is het vochtig, dit kan verschillende oorzaken hebben als optrekkend vocht of neerslag door kieren in de constructie. Met kelderdichting als vochtbestrijding Willebroek kan vocht worden geweerd, en de ruimte kan een compleet nieuwe bestemming krijgen. Hoewel kelderdichting niet de goedkoopste oplossing is, verhoogt het wel de waarde van de woning omdat er meer oppervlak beschikbaar komt die gebruikt kan worden voor diverse toepassingen. Alvorens te starten met kelderdichting zal Aqua Block eerst de mogelijkheden bepalen en de beste oplossing in overleg met u bepalen.

Een kelder waterdicht maken van binnenuit als vochtbestrijding Willebroek kan op verschillende manieren waarvan kelderdichting Willebroek doorgaans te prefereren valt. Er wordt dan een nieuwe laag aangebracht op de muren van de kelder die geen vocht zal doorlaten. Daarmee kan de kelder ook een compleet nieuwe bestemming krijgen. Wanneer er ook rekening wordt gehouden met ventilatie zou je van een standaard kelder een hobbyruimte kunnen maken, een oefenruimte voor muzikanten of een speelkamer voor de kinderen. Aqua Block kan op diverse manieren de kelder waterdicht maken, en kan ook advies uitbrengen over de beste vorm van ventilatie om condensatie van binnenuit tegen te gaan.

Kelder waterdicht maken Willebroek

kelderdrainage Willebroek

In de kelder zijn er een aantal unieke uitdagingen. Een kelder onder het maaiveld krijgt te maken met grondwater, hoe vochtiger de bodem hoe groter de kans op wateroverlast in de kelder die kan doortrekken naar boven en dna moet je wel vochtbestrijding Willebroek gaan gebruiken. Dit kan overigens ook bij nieuwe woningen voorkomen, zeker wanneer ze gebouwd zijn op een relatief natte bodem. Het is ook mogelijk dat er regenwater doorsijpelt naar de kelder en daardoor in het huis kan binnendringen. Omdat de kelder omgeven wordt door aarde is het onmogelijk om de buitenzijde te behandelen, van binnenuit werken is dan de meest voor de hand liggende oplossing.

Wanneer kelderdichting als vochtbestrijding Willebroek niet mogelijk of wenselijk is kan drainage uitkomst bieden. Met een afvoersysteem zal overtollig water worden afgevoerd zodat de kelder droog en bruikbaar wordt voor diverse toepassingen. Veel kelders zijn vochtig en muf, dit is niet goed voor goederen die hier worden opgeborgen. Door de kelder waterdicht te maken ontstaan er nieuwe mogelijkheden met de kelder. Houd ook zeker rekening met de ventilatie in de kelder, je kunt onder de grond niet zomaar een raampje openen. Naast mechanische ventilatiekanalen is het ook mogelijk om elektrische ventilatiesystemen te plaatsen. Neem contact op met de specialisten van Aqua Block voor vrijblijvend advies en een prijsopgaaf.

Muur waterdicht maken Willebroek

Muren zijn er niet alleen om het dak te ondersteunen, het beschermt de bewoners tegen weer en wind. Daarbij hebben de buitenmuren flink wat te verduren. Door poreuze bakstenen of breuken in het metselwerk kunnen er lekkages ontstaan. De muur waterdicht maken is dan een goede manier om ongewenst vocht buiten te houden. Niet alleen voorkomt u hiermee schimmelvorming in de woning, ook kan een waterdichte muur energie besparen. Er zijn verschillende methoden om de buitenmuur waterdicht te maken; hydrofoberen, vochtwerende verf en de gevel bekleden als oplossing voor vochtbestrijding Willebroek.

  • Hydrofoberen vochtbestrijding Willebroek: deze methode wordt ook wel muur impregneren genoemd. De buitenmuur wordt behandeld met een speciale vloeistof die geheel transparant is, en tot ver in de poriën van de stenen en voegwerk zal doordringen. Zo kan vocht niet in de muur komen.
  • Vochtwerende verf vochtbestrijding Willebroek: Deze laag wordt op de muur aangebracht en trekt niet diep in de stenen. Daarmee geeft u de woning ook direct een fris aanzicht.
  • Gevel bekleden: Dit is een optie die naast functioneel ook zeker een esthetische waarde heeft. De bestaande gevel wordt bekleed met een materiaal van bijvoorbeeld hout of kunststof.
  • Naast bescherming tegen vocht helpt het ook bij isolatie en de woning ziet er prachtig uit. De prijzen lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van het gekozen materiaal.

Salpeter verwijderen Willebroek

Salpeter verwijderen

Witte aanslag op de muren, het is een veel voorkomend probleem. De kans is groot dat het salpeter betreft, dit ontstaat door een combinatie van vochtproblemen in huis en bepaalde chemische samenstellingen in het grondwater. Het is van belang om salpeter direct te verwijderen, naast de invloed op de kwaliteit van de woning is het ook schadelijk voor mens en milieu. Deze aanslag op de muur ontstaat meestal door vocht uit het grondwater dat omhoog trekt. Diverse chemische verbindingen zoals ammoniak en nitraatbacteriën vormen een reactie met kaliumcarbonaat wat aanwezig is in het metselwerk. Zuurstof zorgt ervoor dat er een witte aanslag op de muur komt, deze salpeter is een mineraal zout dat vaak voorkomt op muren die onvoldoende geventileerd zijn.

Naast de onooglijke uitstraling van salpeter op de muur heeft deze stof een vochtaanzuigende werking. De vochtige lucht zal zich nog sneller hechten aan de muur en daarmee de integriteit en kwaliteit van de muren aantasten. Snel salpeter verwijderen is daarom van groot belang, daarnaast moet verdere ontwikkeling van salpeter afzettingen op de muur ook voorkomen worden. Dit kan bijvoorbeeld door de ruimte beter te ventileren. Aqua Block kan naast salpeter verwijderen ook zorg dragen voor preventie van nieuwe afzetting. Hierbij worden maatwerk ventilatie oplossingen voor vochtbestrijding Willebroek geboden op basis van de ruimte en de locatie.

Muren injecteren Willebroek

Muren injecteren

Oude huizen zijn in vele opzichten duurzamer gebouwd dan moderne woningen. Helaas zijn er soms ook beperkingen in de wijze van bouwen die zich in de loop der jaren zullen opbreken zoals optrekkend vocht. Dit is een probleem dat vaak voorkomt bij oudere woningen, door een onnauwkeurige manier van constructie in de fundering van de woning kan vocht optrekken in huis. Dit vocht kan grote overlast veroorzaken, met name op de benedenverdieping. vochtbestrijding Willebroek door muren te injecteren met een vochtwerend middel kan optrekkend vocht een halt toe worden geroepen.

Muren injecteren Willebroek is precies wat de naam doet vermoeden; er wordt een speciaal soort gel in de muren gespoten dat optrekkend vocht zal tegenhouden. Om deze gel in te spuiten worden gaten in de binnenmuur geboord op minimale hoogte van de vloer met steeds tien centimeter afstand. Deze gaten worden vervolgens geïnjecteerd met een vochtwerende gel. Het spreekt voor zich dat muren injecteren een maatwerk karwei is, er moet eerst worden bepaald wat de bouwkundige staat van de woning is, en hoe het vocht naar boven kan komen. Aqua Block zal ter plekke de situatie bekijken en op basis van de omstandigheden de beste oplossing bieden. Daarbij wordt vooraf een heldere offerte overlegd zodat u niet later voor verrassingen komt te staan. Muren injecteren kan veel vochtproblemen in huis voorkomen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Vraag uw offerte aan

Laat vocht je huis niet langer aantasten.
Contacteer ons vandaag nog voor een oplossing van uw vochtproblemen.
Vraag hier je gratis offerte aan.